19 Eylül 2010 Pazar

SARIMSAKLI KUMSALLAR

Sarımsaklı Plajları Küçükköy beldesi koyları adaları ile dantel gibi örülmüş Ege Denizinin 25 kilometrelik sahil şeridini kaplayan orman, kumsal, güneş zenginliği olan bir beldedir. Yörenin tarih önündeki gizemli örtüsü kaldırıldığında altından çok görkemli buluntuların çıkacağına inanılmaktadır.

Sarımsaklı plajlarında 6 resmi kamp, 9 adet Turizm İşletme Belgeli, 2 adet Yatırım İşletme Belgeli, 59 adette Belediye Belgeli konaklama tesisi ile 160 a yakın Restaurant, bar,kafeterya ve disko hizmet vermektedir. Toplam uzunluğu kesintisiz 5 km. eni ise 50 ile 100 mt. Sarımsaklı plajlarının Türkiye genelinde başka bir örneği yoktur. Kumundaki insan sağlığına çok uygun radyasyon etkileşimleri deniz suyunun arılığı ile de Türkiye’nin değil Dünyanın en mükemmel kumu özelliklerini taşıdığı Dünya Sağlık Örgütü tarafından belgelenmiştir.



Genel olarak Sarımsaklı plajları ismi ile anılan bölge içerisinde birbirinden şirin 22 plaj bulunmaktadır. Plajlar, isimlerini en yakın kamp veya otelden aldığı için bu isimleri ile anılmaktadır. Bu plajların isimleri geçen kamp yada otellerle bağlantısı olmayıp, bölgede bulunan plajların hepsi halka açıktır

1 yorum:

Tijen dedi ki...

Ah komşum haklısın görüşemedik bir türlü. Artık Burhaniye'de değilim, cuma günü ayrıldım, maalesef! Seneye yaza kısmetse.