4 Eylül 2010 Cumartesi
VE MANTI
Hemen bir yumurta,biraz sıvıyağ biraz su tuz ile bu karışımın aldığı kadar unu ilave edip hamuru oluşturuyoruz,sonrada beş dakika dinlendirip yufkaları açıyoruz, pizza keseceği ile hamurları kareler halinde kesip kıyma,çok ince doğranmış soğan tuz,karabiber karışımından elde edilen içi karelere yerleştirip şekillendiriyoruz, kaynayan tuzlu ve bir damla sıvıyağlı suda haşlıyoruz,süzgeçli kepçeyle tabaklara koyup üzerine yoğurt döküp (isteyen sarmısaklı yoğurt dökebilir),tereğlı salçalı naneli karışımı üzerinde gezdiriyoruz.
AFİYET OLSUN!
Bu benim pratik mantım,30-40 dakikada yapılabiliyor,ben bu malzemeden dört beze yapıyorum dört tabak mantı çıkıyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder