10 Eylül 2010 Cuma

FINDIKLI GÜL KADAYIF


Bu bayram baklava yapmadım kadayıf yaptım iki küçük tepsi,zaten gurbette bayramın tadı yok, hem de nerde o eski bayramlar.
Kadayıfçıdan yarım kg kadayıfı alıyoruz,125 gr tereyağını eritip soğutuyoruz içine birazda sıvıyağ koyup bir güzel kadayıfı yağla harmanlıyoruz,kadayıftan bir parça alıp seriyoruz arasına iri kıyılmış fındıktan koyup gül böreği gibi sarıyoruz,fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine de birer parça tereyağı koyup fırında altı üstü kızarana kadar gözlemleyerek pişiriyoruz.Diğer taraftan da şerbetini hazırlıyoruz 4 bardak suya 4,5 bardak şeker bir kaç damla limon suyu ekleyip şerbeti oluşturuyoruz ve ikiside ılıkken şerbetliyoruz.
AFİYET OLSUN!

1 yorum:

Tijen dedi ki...

Ellerine sağlık komşum. Bu sene de beceremedik görüşebilmeyi. Kısmet olsun da seneye yaza buluşalım.