27 Ağustos 2009 Perşembe

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ =3 BÖLCELÜ PANCAR


Bu tarifi de Sevil arkadaşıma gönderiyor kolaylıklar diliyorum.
ordu-ünye karadeniz yöresi yemeklerinden olan BÖLCELÜ PANCAR
BÖLCELİ PANCAR
1 bağ karalahana
1 kase barbun fasulyesi
yarım bardak mısır unu
4 diş sarmısak
2 kaşık salça
2 kaşık sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Barbunlar bir gece önce ıslatılıp suda bekletilir.sabah haşlanır suyu süzülür.Pancar yıkanıp kesilir biraz büyükçe olarak,kaynayan suya atılır pişirilir.Ezilmeye başlayınca süzülür.Tekrar kaynayan suya atılır,haşlanmış fasulyeler ilave edilir.İçinemısır unu ekilirken karıştırılır, tuzu eklenir.PİŞİNCE üzerine salça ,yağ ve ezilmiş sarmısak yakılarak dökülür. yanında mısır ekmeği ile afiyetle yenir...
AFİYET OLSUN

1 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

TATLIM BEN YANLIŞLIKLA BUNUDA (BÖLCELİ PANCAR )YAYINLAMIŞIM SANA ZAHMET ONUDA ETKİNLİĞE ALDIGINI YAZ OLURMU SABAH MAHMURLUGU İŞTE :))
DİĞER İRMİK TATLINIDA ALIYORUM ŞİMDİ
SEVGİLER