2 Temmuz 2008 Çarşamba

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26 PATATESLİ GÖZLEME

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26
Kelebeklisaniyeler arkadaşıma bir tarif daha,kolaylıklar diliyorum.



PATATESLİ GÖZLEME
4 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
bir tutam maydanoz ince kıyılmış
biraz tulum peynir rendesi
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:soğanı küçük doğrayıp sıvı yağda bir iki çevirdikten sonra,ezdiğimiz patatesleri ekleyip tuzunu,karabiberini,maydanozunu koyup çeviriyoruz,peyniri ekliyoruz.Ocaktan alıyoruz.
Diğer taraftan unu istediğimiz kadar havuz yapıp ortasına 1 yumurta ,tuz,karbonat bir çay kaşığı kadar,1 kaşıkta sıvıyağ koyup,suyla yoğuruyoruz,kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.biraz dinlendirip,oklava ile açıyor,ortasına iç harçtan koyup kare biçiminde katlıyor,az sıvı yağ koyduğumuz tavada arkalı önlü kızarana kadar bekletip,servis tabağına alıyor,afiyetle yiyoruz.
AFİYET OLSUN!

3 yorum:

dogada.blogspot.ru dedi ki...

epeydir uğrayamadım canım sıcaklar beni çok perişan ediyor yüksek tansiyon hastası olduğum için sizleri ihmal ettim ne güzel lezzetli harika yemekler hazırlamışsın gözlemede patatesli yumuşacık olmuştur çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık sevgiler canım

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ablacim canimsin yaaa)))çok çok mutlu oldum tekrardan katildigin için allah razi olsun,çok tesekkur ediyorum sana hemde çok,patatesli gozleme sahane,valla bir tanecik kala bilmis yine,o kadar nefis ki,yumusacik sicacik harika olmustur,afiyet olsun sizlere. O bir tanecigi de ben alayim ablam))) aldim gittim bile)) tarifin biraz sonra yayinda olacak,her zaman beklerim ablacim,kocaman opuyorum,iyi geceler.

AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK
HAYIRLI CUMALAR VE ŞİMDİDEN İYİ TATİLLER ARKADAŞIM
Sevgilerimle SEVİL SAHİN