12 Temmuz 2008 Cumartesi

KABAKLI BULGUR PİLAVI

KABAKLI BULGUR PİLAVI
Bir adet kabak
1 tane soğan
1 tane domates
1 tane biber
tuz
kaynar su
pilavlık bulgur(göz kararı-yapacağın kadar)
maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Kabakların dışları oyacakla kazınır,sonrada küçük parçalara bölünür ,soğan tencereye küçüçük doğranarak2 kaşık sıvıyağda pembeleştirilir,üzerine sivri biber küçük doğranır,domates küçük doğranır kabuğu soyulmuş olarak,1 kaşık ta salça eklenir kabaklar eklenir,karıştırılır,birazcık yumuşaması için,sonrada bulgur yıkanıp eklenir,tuzu ilave edilir pişirilmeye bırakılır, suyu bulgurun üzerini 3 parmak geçecek kadar konur ,kapağı kapatılıp önce orta sonrada hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirilir,pişme işlemi bitince üzerine kıyılmış maydonoz eklenip istenen şekilde servis yapılır.
AFİYET OLSUN!

3 yorum:

derya dedi ki...

Ablacım iyi akşamlar pilav çok iştah açıcı,ellerine sağlık seni öperek,iyi hafta sonları diliyorum...

SOFRAM dedi ki...

Canım merhabalar, öncelikle gözünaydın, evin şenlenmiş ne güzel...
Canım biz de dün Ordu'ya kadar gittik, memleketinden geçtik, senin kulaklarını çınlattık...
Canım harika bir pilav olmuş, ellerine sağlık, hepinize afiyetler olsun, sevgilerimle...

akasyakokusu dedi ki...

Ablacım günaydın burayı güncellemiyormusun..
Hatırını sorayım dedim gönlünü alayım dedim:)))
İyi yapmışım demi:)))