26 Mart 2008 Çarşamba

PİLAV VE ŞİŞ KÖFTE




PİLAV VE ŞİŞ KÖFTE


1 su bardağı pirinç


2 su bardağı su


1 çorba kaşığı sıvıyağ


1 çorba kaşığı margarin,tuz


ŞİŞ KÖFTE İÇİN:500 gr dana kıyma


2 dilim ekmek içi


1 adet rendelenmiş soğan


2 diş rendelenmiş sarmısak


1 çorba kaşığı margarin


tuz,karabiber,pul biber,kekik...


HAZIRLANIŞI:


Pirinci yıkayıp süzün,1 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı margarinle 2 dakika kavurun.üzerine sıcak suyu ekleyip,tuzunu ayarlayın.Önce harlı sonra kısık ateşte su çekilene kadar pişirin.


şiş için gerekli malzemeleri margarin hariç derin bir kapta yoğurun.Hazırladığınız harcı avucunuzun içinde bastırarak şişe yerleştirin.Tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin ve hazırlanan şişleri sallayıp kızartın.Pişen pilavı kaselere koyup servis tabağına ters çevirin ve şişlerle beraber servise hazırlayın.


AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: