10 Nisan 2012 Salı

FASULYE TURŞUSU KAVURMASI-YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ


FASULYE TURŞUSU KAVURMASI
Önce turşu yapılır tabiki,istenirse böyle verev verev istenirse uzun uzun yapılır,
fasulye turşusu kabından çıkarılır,sudan geçirilir,bir tarafta kuru soğan küçük doğranır,sıvıyağ yada tereyağında kavrulur,istenirse salça konur,ben  domates ekledim  bir tane ince doğrayıp.Fasulyeler sıkılarak soğanın içine ilave edilir karıştırılır,kavrulur,sonrada ister kahvaltıda isterseniz herhangi bir yemeğin yanında,gününüzde çayla birlikte afiyetle yenir.
Bu tarifimide YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN arkadaşımwww.safiyeile.blogspot.com a gönderiyor,kolaylıklar diliyorum

2 yorum:

Mutfak Dili dedi ki...

Karadenizin unlu yemeyi Karalahanai sevemedim bir karadeniz gelini olarak ama bunu sevdim/
elinize saglik olsun ablacim..
Kucak dolusu sevgiler..

safiye serbest dedi ki...

Ellerine saglık arkadaşım harika bir tarif fasülye kavurması gönderi sırasına göre alıcam yayına