10 Nisan 2012 Salı
FASULYE TURŞUSU KAVURMASI-YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ
FASULYE TURŞUSU KAVURMASI
Önce turşu yapılır tabiki,istenirse böyle verev verev istenirse uzun uzun yapılır,
fasulye turşusu kabından çıkarılır,sudan geçirilir,bir tarafta kuru soğan küçük doğranır,sıvıyağ yada tereyağında kavrulur,istenirse salça konur,ben domates ekledim bir tane ince doğrayıp.Fasulyeler sıkılarak soğanın içine ilave edilir karıştırılır,kavrulur,sonrada ister kahvaltıda isterseniz herhangi bir yemeğin yanında,gününüzde çayla birlikte afiyetle yenir.
Bu tarifimide YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN arkadaşımwww.safiyeile.blogspot.com a gönderiyor,kolaylıklar diliyorum
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Karadenizin unlu yemeyi Karalahanai sevemedim bir karadeniz gelini olarak ama bunu sevdim/
elinize saglik olsun ablacim..
Kucak dolusu sevgiler..
Ellerine saglık arkadaşım harika bir tarif fasülye kavurması gönderi sırasına göre alıcam yayına
Yorum Gönder