8 Nisan 2010 Perşembe

YOĞURTLU MISIR ÇORBASI


Bu yemek karadenizde,bizim memlekette yaz aylarında özelliklede fındık toplama zamanı insanın içini serinleten,hararet yapmayan,serin serin kaşıklanan,benim için çok özel ,çok sevdiğim yiyeceklerden biridir.Şimdi nerde kaldı o günler deyipte iç geçirdiğimiz güzel günlerin hatırına bugün pişirdim,
akşamdan ıslattığım dövülüp çekilmiş beyaz mısırı,üzerini geçecek kadar su ile pişiriyoruz,arada sıcak su ilavesi yaparak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz,sonrada tuzunu ekleyip ,tam pişince yoğurt ilave edip afiyetle yiyoruz.
Tam yaz sıcağında serin serin yenecek yemek,ama ben baharda pişirmiş oldum.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: