6 Nisan 2010 Salı

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE #57.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

http://humeyraninyeri.blogspot.com arkadaşıma kolaylıklar diliyor bende etkinliğe etsiz çiğ köfte tarifimle katkıda bulunuyorum.





bir bardak köftelik bulgur,bir kuru soğan ince doğranmış,yarım limon,iki kaşık salça biri biber olabilir,bu malzemeler bir güzel yoğurulur,1 domates küçük doğranır,kabuğu soyularak eklenir,rende de olabilir ,hemen hemen 1 saate yakın yoğurulduktan sonra bulgurun kıvamına bakılır,eğer diri ise bir iki kaşık ılık su ile yoğurma işlemine devam edilir,baharatlar katılır,kimyon,karabiber,tuz,pul biber ilave edilip birazda baharatlarla yoğurulup,bir iki dal taze soğan ve maydanoz kıyıp eklenince servis tabağına marulların üzerine dizilir.
AFİYET OLSUN!
Ben bir saat kadar yoğurdum,ancak kıvam tuttu,güzel oldu.

2 yorum:

humeyra dedi ki...

Ellerinize sağlık :) Tarifinizi yayınladım. Becerebileceğimi bilsem ben de bu yoğurmalı çiğ köfte işlerine giricem de bakalım hayırlısı.

Gelibolu17 dedi ki...

ellerine sağlık canım,bu etsiz çiğköfteler daha güzel hemde garantili,etraf kötü malum ne eti yediğimizi bilmiyoruz.
böyle daha iyi evet,biraz korkudan biraz pahalılıktan vejeteryan olduk toplumca,
sevgiler canım...