24 Ekim 2009 Cumartesi

BAL BADEM TATLISI


BAL BADEM TATLISI
1/2 bardak ertilmiş soğutulmuş margarin
1/2 bardak şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Şerbeti için:
1,5 bardak şeker
3 bardak su
bir kaç damla limon suyu
Hazırlanışı:Tüm malzemeler sırayla karıştırılıp hamur elde edilir,ele yapışmayacak kıvamda,sonra parçalar koparılıp şekil verilir ve bıçakla iki çentik atılır,irmiğe bulanır ,yağlanmış tepsiye dizilir,180 derecede biraz kızarana kadar pişirilir,diğer tarafta kaynatılıp soğumuş olan şerbet tatlı sıcakken dökülüp çekmesi beklenirüzerindeki çentiklerede hindistan cevizi ya da antep fıstığı serpilir. .....AFİYETLE YENİR
AFİYET OLSUN!
çok kolay bir tatlı.

Hiç yorum yok: