24 Ekim 2009 Cumartesi

ARNAVUT BÖREĞİ


Un ,su,tuz karışımından hamur elde edilir ve dinlendirilir kısa bir süre,sonra hamur bezelere ayrılır,her beze küçük tabak kadar açılır aralarına eritilmiş margarin sürülür(benim hazırladığım hamurdan 13 beze çıktı biri 6 biri 7 taneden oluşan) 2 bölüm halinde hamurlar oklava yardımıyla veya elle büyütülüp tepsiye yayılır,iç harç konur,diğer bölümde açılır tepsi büyüklüğünde üzerine yayılır üstüne yumurta sarısı sürdüm ben sürülmesede olur,biraz yağ sürüp fırına verilir,üzeri kızarınca fırından alınır üzerini temiz sofra beziyle örtüp beklettikten sonra dilimlenir bu da Afiyetle yenir.Ben ıspanaklı yaptım,patlıcan ve pırasayla yapılırmış bu genelde
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: