8 Temmuz 2008 Salı

VİŞNE REÇELİ

Bu sabah yine yürüyüşümüzü yapıp geldik,ben her yürüyüş sonrası en az bir saat uyurum,uyuyabilirsem,bu bana çok iyi geliyor.daha sonrada taze sebzelerden oluşan sabah kahvaltısını hazırladım,erken kalktığım için akşamdan şekere yatırdığım vişne reçelini yaptım,yarım saatte oldu
Yapılışı:
1 kg vişne çekirdeklerini çıkaramadım,çok zaman alıyor diye,
1 kg toz şeker,
bir kaç tane limon tuzu incecik olanlardan evde vardı onu kullandım.
vişneleri derin tencereye koyup,üzerini geçecek kadar toz şekeri koyuyor,bir gece bekletiyoruz,ertesi güne işte ben sabah kalkınca yaptım,ocağı yakıp kaynamaya bırakıyoruz,üzerinden köpüklerini alıyoruz,göz göz olunca da limon tuzunu ekliyoruz,ben yarım çay bardağıda su koydum,şekerini 1200gr koymuştum sabah sanki bana fazla geldi 200 gr sini aldım üsten çok sulanmamıştı o yüzden .Kaynayan vişnelere baktım bir nasıl eziliyor mu diye kıvamını bulduğunu anlayınca da limon tuzu attım.ateş hararetli yanınca taşmaya meyilleniyor ama yetişip altın kısığa getirdim ve reçelimi tamamladım,resmedemedim çünkü oğlum evde değildi artık yapılmışını birkaç gün sonra atarım sayfaya.bu çekirdek çıkarıcılardan alacağım nasıl yararlı oluyor mu bilen varsa bilgilendirsin,hem zeytin hemde vişne gibi çekirdeklileri n çekirdeklerini çıkartmak için,teşekkürler.

5 yorum:

egeli dedi ki...

şimdi tam vişne zamnaı,ellerine sağlık ablacım...sevgiler

Unknown dedi ki...

Canım ablacım iyi akşamlar ellerine sağlık eminim enfes olmuştur reçel ben daha başlayamadım kışlık reçelimi yapmaya inşallah bende fırsat bulup en kısa zamanda yaparım kocaman öptüm

yapraksarma dedi ki...

canım ilk defa duydum çekirdekli pişirildiğini valla güzel hem daha pratik..ama çekirdeği çıkınca suyu daha çok çıkmazmı.birde suyundan harika bir şurup olur..Acaba çekirdeği çıkmadan şurup oluyomu ki.merak ettim şimdi.ellerine sağlık canım..çiçek kabağı uzun açık yeşilmi acaba.bizim burda haylan kabağı denir.üzeri kazınıp suya konup öyle pişer..tarifinde blogspotta yayında sevgilerimle

hamdivehusnucan dedi ki...

merhaba çok şanslısın niye dersen annen sag ve sen hala ana kuzususun.kabak çiçegi dolması beni çok eskilere 45 yıl öncesine götürdü annem bahçeden toplar kabak çiçegini yapardı.ben çocuk aklı burun kıvırırdım.şimdi çok makbül bir yemek olmuş hey gidi zaman hey.sevgiler -keyifin iyi olmasına sevindim-

hamdivehusnucan dedi ki...

iyi akşamlar sevgiler arkadaşım