21 Temmuz 2008 Pazartesi

TAVUKLU BULGUR PİLAVI KARIŞIK BÖREK(kıymalı,patatesli,patlıcanlı,tavuklu)

Pilav için önce soğanı küçük doğrayıp,içine domatesi küçük küpler halinde dogradım,üzerine kalça şişleri küçücük doğrayıp soteledim,sonra bulguru yıkayıp ilave ettim,suyunu sıcak olarak ilave edip,pişmeye daha sonrada demlenmeye bıraktım.
AFİYET OLSUN!
Börekler hazır yufkadan kimini kıymalı soğanlı harçtan kimini patatesli harçtan yapıp,birkaç tanesine de patlıcanlı tavuktan koyup gül şeklinde sardım,yufkaları altıya bölünce boyutları iyi oluyor,içine sürmeyede yoğurt,yumurta,,sıvıyağdan sos hazırladım,kalan sosuda üzerine gezdirdim,175 derecede pişirdim üzerleri kızarana kadar.
AFİYET OLSUN!

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Mmmmmmm ablam iyi akşamlar valla böreğin kokusunu duydum koştum ellerin dert görmesin enfessss olmuş,öpüyorum sevgiyle kal...

SOFRAM dedi ki...

Canım günaydın, yine güzel şeyler yapmışsın,bulgur pilavının her çeşidini severim seninki de çok güzel görünüyor, güzel de bir tabak hazırlamışsın,ellerine sağlık güzelim.
Canım buralarda çok sıcaklık hissetmiyorduk ama 3 gündür bunalmaya başladık, biz de ay sonu izne çıkıyoruz, sizin o taraflara da geçmeyi düşünüyoruz kısmetse,belki Altınolukta kalabiliriz,artık iyice bunaldık,biraz tatil iyi gelecek,öptüm güzelim, annene de selamlar...

akasyakokusu dedi ki...

Ablammm ben bu tabağı nasılda farketmedim tühhh..
dona kaldım yine:)))
Ellerine sağlık olsun.
**
ayarlardan yorum ayarlarından kelime doğrulamayı kaldır nolur..yanlış tuşlayınca başa dönüyor sayfa...