27 Eylül 2013 Cuma

NOHUTLU PATLICAN MUSAKKA

bir kuru soğan yemeklik doğranır,200 gr kıyma ile kavrulur,içine haşlanmış bir bardak nohut eklenir,tuzu,karabiberi eklenir fazla derin olmayan tencerede(karnıyarık tenceresinde 24 cm),diğer tarafta patlıcanlar 4-5 cm uzunluğunda kesilir,üzerlerine üç yerden kesik atılır dibe gelmeyecek kopmayacak şekilde,suda bekletilir,sonra süzülür kurulanır ve yağda kızartılır,nohutlu kıymalı harcın üzerine patlıcanlar dizilir,üzerine domates dilimi ve sivribiber dilimlenip yerleştirilir,bir bardak su ile 2 kaşık salça sulandırılır,üzerine dökülür,tuz eklenir damöak tadına göre,tencerenin kapağı kapatılır ve 15-20 dakika pişirilir,pişen yemeğin üzerindeki domates ve biber alınır,tencere servis tabağına ters çevrilir,üzerine alınan domatesler ve biber yerleştirilip servise sunulur.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: