11 Aralık 2011 Pazar

ISPANAKLI KATMER BÖREK

Bu tarifimi etkinliğin sahibi Yesil Mutfaktan Tarifler´e gönderiyorum,kolay gelsin.


Hamur için bir yumurtanın beyazı un,5 kaşık yoğurt,1 paket yuva maya suda eritilmeyenden,ılık su,sıvıyağ bir iki kaşık kadar,tuz.1/2kg un kullandım ancak hamurun kıvamına göre unu ekleyebiliyorsun.
Unu derin bir kaba koyup üzerine mayayı,yumurtayı,tuzu,yoğurdu ilave edip ılık suyla yoğuruyoruz.Hamur kıvama gelince bezelere ayırırıp pasta tabağı büyüklüğünde açıyor aralarına sıvı ve margarin yağı gezdirip üst üste yerleştiriyoruz,ben 7 beze oluşturdum,üçünü ayrı dördünü ayrı yağlayıp açtım ve dolaba koydum,10 -15 dakika sonra hamurları açıp uzun enli şeritler oluşturdum .ıspanaklı harcı koyup kısa kısa sardım,üzerine de yumurtanın sarısını sürdüm,doğru fırına,kızarana kadar pişirdim 200 derecede 25-30 dakikada.

4 yorum:

özlem dedi ki...

etkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarifiniz yayında sevgiler.

DATLIM dedi ki...

Ellerinize sağlık...çok severim ıspanaklı hamur işlerini ...birtasimkaynasin.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Off sıcak sıcak olucaktı şimdi..
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Çook teşekkür ederim güzel öğretmenin benim :=)
Samimi sıcacık yorumlar şifa niyetine sanki,,
Çok sağolun.

Ispanak !
özellikle böreği tek favorim !
yada böreğimsi olan ne varsa...

ellerinize sağlık...