22 Ağustos 2010 Pazar
YOĞURTLU MİSKET KÖFTELİ ÇORBA
kıymayı bir kuru soğanı rendeleyip tuz,karabiber ve bir diş sarmısak rendesiyle bir kaşıkta un ilavesiyle yoğurdum.Sonra küçük köfteler yapıp su yardımıyla(elimi ıslatıp) unlu tepsiye gelişigüzel koydum,diğer tarafta bir tencerede 1 lt kadar suyu koyup kaynattım,sonra köfteleri içine attım,biraz pişmesini bekledim köftelerin,sonrada bir kaşık yoğurt bir kaşık un çırpıp tencereden kaynayan sudan bir kaşık alıp karıştırdım ve tencerenin içine bu karışımı karıştırarak boca ettim,tuzunu ekledim,ve tereyağını naneyle kızdırıp bir kaşıkta salça ile kızgın olan karışımı tencereye ekledim. ve yemek hazır afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder