15 Mart 2010 Pazartesi

KARALAHANA YEMEĞİ- PİŞME AŞAMASI


lahanalar yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır,sonrada sıcak suya atılıp haşlanır ezilecek kadar,suyu süzülür aynı tencerede üzerine yarım bardak mısırunu eklenir birkaç diş sarmısak eklenir ve tencerenin içinde görülen( özel yapılmıştır kayınvalidem yaptırıp getirmişti)ahşap ezecekle ezilir.daha sonra sıcak su ilave edilir karıştırılır,tuzu eklenir,diğer taraftada salça ve yağ birlikte kızdırılıp üzerine eklenir karıştırılır,afiyetle yenir.
Biz karadenizliler lahanasız duramayız,çok şükür ki bulunduğumuz yerde karadenizli çok olduğundan mahrum kalmıyoruz bu yiyecekten.
sarması,kavurması,diblesi,çorbası,bölcelisi,etlisi

Hiç yorum yok: