18 Mart 2010 Perşembe

KARADENİZLİLİĞİM TUTTU

Yine mi lahana demeyin sakın.çünkü hepsi aynı gün pişen ve tüketilen yiyecek değil tabiki de.Karadenizli olupta lahananın her çeşidini yapmasak olmaz,işte bu yüzden yaptığım bütün karalahana yemeklerini karadenizsofrasında yayınlamak istedim.
Bir arkadaşın sitesinde yorum yazan biri sizin bunlardan başka yemekleriniz yok mu yazmış,egede ot yemekleri meşhurdur ya,biz karadenizlilerde de meşhur olanlar karalahananın her türlüsü,el açması su böreği,mısır ekmeği,mısır unuyla yapılan yağlaç,karadenizin fındığından yapılan kıvırma (deriz )tatlısı diğer adıyla burma tatlısı ,hamsi,ona balık demeyiz o hamsidir,karadenizin kralı,ayrıca istavritte denizden çıkar çıkmaz yalıkahvesi deriz bizim sokağın altı anayolda samsun trabzon yolu orada balıkçıların küçük tezgahlarında yada bir dizin adıyla satışa sundukları ve tadına doyum olmayan haliyle sofralarımızda baş köşede yer almakta,ee daha ne sayayım saymakla bitmez,birde mezgit çok güzel olur karadenizde,egede ki mezgit farklı,karadenizden çıkan mezgit ayrı mezgitin içinden çıkan havyarı ayrı kızartılır söylemeden geçemeyeceğim bir tat o da.

Hiç yorum yok: