10 Ekim 2008 Cuma

PATLICAN BAYILDI


PATLICAN BAYILDI
Patlıcanlar alaca soyulur,belirli aralıklarla kesilir,sonrada tencereye sıvıyağ koyup üzerine dizeriz,onun üzerine ise sarmısağı,domatesi küçük küpler halinde keser,soğanı da aynı şekilde doğrayıp,patlıcanların üzerine dizeriz,bir sıra patlıcan bir sıra domatesli karışımdan koyup tuzunu da ekler kapağını kapatır susuz bir şekilde kısık ateşte pişiririz.Domates suyunu saldığı için suya gerek yok.Bu tarif SOFRAMMDAN arkadaşıma aittir.Ben değişik şekilde de yapmıştım BERGAMA USULÜ PATLICAN DİYE..kıvamı tadı aynı oluyor.
AFİYET OLSUN!

2 yorum:

nurdan dedi ki...

herşey çok güzel ellerinize sağlık..karadeniz mutfağını az biraz bilirim.sürmeneli komşum kulakları çınlasın bazı lezzetlerinizi tattırmıştı. linkinizi bloguma ekledim.bana da buyrun sevgiler.

SOFRAM dedi ki...

Canım yazın çok severek yediğimiz bir yemektir bu, denemene sevindim, ellerine sağlık seninki de çok güzel görünüyor, afiyetler olsun, sevgilerimle...