4 Eylül 2008 Perşembe

FINDIKLI KADAYIF TATLISI

BUGÜN
Bu akşam iftara tel kadayıf pişirdim,arasınada fındık koydum,
Önce kadayıfı margarinle harmanlıyosun,sonra tepsiye bir bölümünü koyup bastırıyosun,üzerine kavrulmuş çekilmiş fındığı koyup,tekrar kadayıfı yerleştiriyorsun,bastırıyorsun tepsiye ve üzerine margarin parçaları koyuyorsun,sonrada fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişiriyorsun.
Diğer taraftada şerbetini hazırlıyorsun,1.5 litre suya 45 kaşık şeker koydum,şerbet kaynayıncada limon sıktım birkaç damla ve biraz daha kaynattım,soğuyan kadayıfın üzerine sıcak şerbeti döküp üzerine bir tepsi kapattım,şerbeti çeker iftara kadar.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: