16 Nisan 2015 Perşembe

KUŞ YUVASI ŞEKİLLİ PİZZA



Mayalı hamurumuz iyice dinlendirildikten sonra açılır oklava ve un yardımıyla yufka gibi servis tabağından büyükçe,sonra ince  şeritler halinde erişte makarna inceliğinde  pizza dilimleme aparatıyla kesilir ve 5-6 şerit elimizde yumak yapar gibi birleştirilir ve tepsiye dizilir biraz üzerine bastırılır,salçalı yağ sürülür üzerinede sosis domates küpler halinde kesilip konur,fırında 10 dakika pişirilir,üzerine kaşar rendesi eklenir tekrar fırına sürülür kaşarlar eriyip hamurlar pişince afiyetle yenir.

1 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Karadeniz sofrasi siz hala burdasiniz ne guzel.Ben ara vermistimya yazmaya baslasim tekrar..Hatirladinizmi beni..Borekte harika gorunuyor spatgettiylede yapiyorum guzel oluyor ellerinize saglik..