17 Ekim 2013 Perşembe

MAKLUBE ELDEKİ VE EVDEKİ MALZEMELERLE

Kuşbaşı dana eti bir güzel pişirilir,kekik,tuz,karabiber ilave edilir.diğer tarafta pilav pişirmek için tereyağ ve sıvıyağ karıştırılır  kızdırılır,ıslatılmış olan pirinç,yıkanır süzülür ilave edilir,sonra kuş üzümü ilavesiyle kavrulur, tuz eklenir,ocaktan alınır(pilava havuç rendesi ve çam fıstığı da kavrulup eklenir istenirse).Başka bir tencerenin tabanına etler yayılır,sonra pilav yerleştirilir,pilavın üzerine halka halka doğranmış kızartılmış patatesler yerleştirilir,üzerine et suyu ilave edilir ve kapağı kapatılıp orta ateşte pişirilir.sonra demlemeye bırakılır.(ben fazla demlendirmedim tabi sıcak sıcak servis yaptım)Servis tabağına  ters çevrilir,yanına yoğurt ve salata eşlik eder,afiyetle yenir.(salata renkli olacaktı ama marulla idare ettik,havuç,mor lahana gibi)

1 yorum:

Sema dedi ki...

Mmmmm nefis elinize sağlık sevgilerimle..