28 Ekim 2013 Pazartesi
HAMSİLİ PİLAV
kılçıkları çıkarılmış tuzlanmış hamsi,mısır ununa bulanır ve pişeceği sıvıyağla yağlanmış tepsiye parlak kısım dışta kalacak şekilde yerleştirilir,diğer tarafta pilav arzuya göre(çok pişmeyecek,az suyla suyu çekene kadar) pişirilir,biraz soğuyunca hamsilerin üzerine yayılır,hamsiler yandan pilavın üzerine örtecek şekilde kapatılır(biraz sık dizmek lazım)üzerine sıvıyağ gezdirilir ve fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.önce normal pişirme sonra ızgarasını açıp pişirdim,bir tarafı pişince ters çevirdim diğer tarafını da pişirdim,çok doyurucu oluyor,yanınada salata ve soğan söğüş doğranmış.Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder