22 Eylül 2011 Perşembe

ŞAMBALİ(cevizli)

cevizli şambali
1 bardak yoğurt,bir bardaktan az sıvıyağ,2 bardak irmik,1 bardak un,1 bardak toz şeker,kabartma tozu,vanilin(1 paket)
önce sıvı malzemelerle şekeri çırptıktan sonra irmik ve un ilavesiyle kabartma tozu,vanilin eklenir karıştırılır ve yağlanmış fırın kabına yayılarak 200 derecede 40-45 dak üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir,aslı bademlidir şambalinin ama o an elimde ceviz vardı böyle denedim
Ve 3 bardak şeker,3 bardak su ile şerbet kaynatılıp 2-3 damla limon suyu eklenir,soğuyunca şambaliyle buluşturulur
Afiyet olsun!

1 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

eline sağlık saimecim,balıkesirde şam balinin üstüne tuzsuz fıstık konuyor ve çok seviliyor,ceviz de olur badem de olur:)) domates soslarını da afiyetle yiyin
sevgiler