15 Eylül 2011 Perşembe

BALIKLI(SARDALYA BALIĞI) GÜL BÖREĞİ


1 kuru soğan ince ince doğranıp sıvıyağda kavrulur,kılçığı çıkarılmış sardalya balığını kuş başı doğrayıp soğanlarla karıştırdıktan sonra bir iki çeviriyoruz,tuz,karabiberle tatlandırıyoruz,maydanoz ilave edip iç harcı oluşturuyoruz.hazır yufka dan 1 tanesinden 6 adet üçgen kesip,üçgenleri sıvıyağ ve süt ile ıslatıyoruz,geniş bölümlerine balıklı harçtan koyup gül böreği gibi sarıyoruz,ı böreklerin üzerini yumurta sarısı sürdükten sonra kalan sıvı karışımı üzerlerine döküp birer kaşık gibi fırına sürüyoruz 200 derecede altı üstü pişene kadar 45-55 dak da pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN!
Çok güzel oldu bence deneyin

1 yorum:

birdutmasali dedi ki...

!!
:)
işte bunu ilk defa gördüm :))
yermiydim..?
vallahii denizden çıksında yaprağı bile kemiririm ben :)

eline emeğine sağlık
çok sevgiler...
***
Güzel yorumunuz içinde teşekkür ederim.