18 Ocak 2011 Salı

ISPANAKLI KEK


2 yumurta,bir su bardağının yarısı kadar sıvıyağ yarısıda süt olarak ilave edilir yumurtaya,üzerine bir bardak şeker eklenir hepsi çırpılır,dondurucudan bir çay bardağı kadar olan ıspanak alınır rondodan geçirilir ve karışıma eklenir,un(kıvam çok akıcı olmayacak ) ve bir paket kabartma tozu ile vanilya elenerek eklenir çırpmaya devam edilir.sıvı yağla yağlanan kek kalıbına harç dökülür ve 35-40 dak 180 derecede pişirilir.

3 yorum:

Cafe Pepela dedi ki...

Ellerinize sağlık!
Ispanak tatlıya da tuzluya da pek yakışıyor.Ne güzel nimet!..
Fotoğraf makinesini sormuşsunuz.Ben Canon Eos 400 D kullanıyorum.Umarım siz de gönlünüze göre bir model bulur,bizimle nice cici tarifler paylaşırsınız.. :)
Yardımcı olabileceğim bir şey olursa,seve seve.
Kalbi sevgi ve selamlarımla

çeşnici Handan dedi ki...

Çok nefis olmuş ellerinize sağlık

birdutmasali dedi ki...

çok severim..
kış aylarında sabah ve ikindi kahvaltılarında ne çok tercih ederdik..
elinize sağlık çok sevgilerimle.