5 Ocak 2011 Çarşamba

BU DA FINDIKLI GÜL TATLISI


kavrulmuş karadenizin şirin ilçesi ÜNYE'den gelen fındıklar kıyma makinesinde el yardımıyla bir güzel çekilir,içine bir kaşık toz şeker eklenir yufkalar parşömen kağıdı gibi incede olsa kırılmışta olsa atılacak değilya büyük değilde küçük gül tatlıları oluşacak şekilde masaya yayılır üzerine fındık içi serpilir oklava yardımıyla rulo yapılır,büzüştürülerek oklavadan sıyrılır ve gül şekli verilip yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerine tereyağ eritilerek dökülür ve 200 derecelik fırına üstü ve altı kızarıncaya kadar pişirilir.üzerine 2 bardak şekere 2,5 bardak suyla ve birkaç damla limonla yapılan şerbet konur afiyetle yenir.

Hiç yorum yok: