2 Haziran 2009 Salı

FAVA


Bugün fava yaptım bakladan,iç baklaları haşlayıp kabuklarını soydum,ince ince doğradığım soğanla birlikte üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup pişirdim,1 tanede kesme şeker koydum,sonra soğumaya bıraktım,azda tuz kattım tabi.soğuyan baklaları bir güzel el blendırından geçirip ıslattığım cam kaba koydum,buzdolabına bıraktım soğusun diye sonrada alıp dilimledim,tekrar dolaba koydum tam olarak soğusun ve dilimleri belli olsun diye,
ve üzerine limonla zeytinyağını karıştırıp her tarafa gelecek şekilde ekledim,
dereotuyla servis yapılıyor tüm bakla yemekleri ama ben dereotunu koymadan resimledim.tadı güzel,ilk denememdi favayı.

1 yorum:

hamdivehusnucan dedi ki...

iyi geceler arkadaşım. favayı hiç yemedim belkide baklayı -biz eşek baklası deriz.- sevmedigim için güzel olmuştur eminim ellerine saglık ank oldukça sıcak bir hava var bugün yagmur yagdı biraz serinledi sizin oralar nasıl.ankdan sevgi ve selamlar