12 Mayıs 2015 Salı
İÇLİ KÖFTE
sekiz adet yaptım,
bir bucuk bardak bulgur,
3 kaşık un
1 yumurta
2 kaşık domates salçası
1 kaşık sıvıyağ
tuz,karabiber,kimyon
bugur sıcak suyla ıslatılır,yarım bardak su yeterli ıslatmak için.karıştırılır suyla ve bekletilir.bu arada iç harç hazırlanır
kıyma ve soğan kavrulur,yine baharatlar eklenir maydanoz ince kıyım eklenir,cevizde iri kıyım eklenir ancak ben ceviz eklemedim,eldeki malzemelerle yaptım. iç harç oluşur soğumaya bırakılır bu arada dış malzemesi yoğurulur su yardımıyla,kıvam alıncada cevizden büyük parçalar alınır ve içleri oyulur.
kaynayan tuzlu suda haşlanır gözlem altında çok haşlanmasına da gerek yoktur çünkü elde yoğururken baya bi yumuşar.sonra sudan çıkarılan köfteler sıvıyağda kızartılır istenirse,ben kızarttım .altına domates salça sosuyla sos hazırladım ,köfteleri dizdim ve üzerinede sostan gezdirdim.nefis oldu.
AFİYET OLSUN!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder