20 Mart 2015 Cuma

KIVIRCIK SALATA CACIĞI


Seneler sonra aklıma gelen ve anacığımın elinden olunca yemeye doyamadığımız bir lezzet,O zamanlarda yani bundan40 yıl önceden bahsediyorum,evlerimizde tek saplı derin bakır içi kalaylı tavalarımız vardı,şimdinin şömine dediği odun ocaklarımızda sacayağının üzerine konan tavaların dışları kömür karası olurdu.işte o tavanın içine yağ konur ister sıvı ister tereyağ ısıtılır ve içine havanda ezilmiş sarmısak atılır karıştırılır ,üzerine ince ince  doğranmış kıvırcık marullar eklenir tuzu ilave edilir ,yoğurt eklentisiyle karıştırılır çok az sulandırılır afiyetle yenir,biraz ılık olur,isteyen soğutup yiyebilir.Ben bugün tam kıvırcık olmasada yaptım cacığı ve geçmişten bir günü andım.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: