23 Ekim 2014 Perşembe

DÜĞME KURABİYE





Kurabiye hamuru
1 yumurta,1 çay bardağı pudra şekeri
5o gr margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 kaşık yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

önce şekerle yağı bir güzel karıştır,sonra bütün sıvı malzemeleri ekle,daha sonra aldığı kadar un ve kuru malzemeler eklenir.hamur ele yapışmayacak şekilde yoğurulur,yağlı olduğu için yapışmıyor zaten dağılmaması için kıvam tuttutmak önemli,sonrada küçük yuvarlaklar yap,üzerine küçük çaplı bardak altını bastırıp  pipetlede düğme havası ver,ısıtılmış fırına sürüp çok kızartmadan çıkar,pudra şekerini üzerine serpiştirip servise sun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com