7 Ağustos 2014 Perşembe

TURŞU EŞLİĞİNDE KARIŞIK PİLAV

ben bu bulgur pirinç karışımlı pilavın tadını çok sevdim,sık sık da yapmaya çalışıyorum tavsiye ederim çok nefis bir pilav oluyor yanında da hafif acılı biber turşusu oldumu tadından yenmez oluyor.
bulgur ve pirinci aynı ölçülerde bir güzel yıkayıp süzdükten sonra tencereye bir kuru soğan küçük küçük doğranır,sonra da bir sıvri biber,domates doğranır, iki diş sarmısak da ince doğranır,  tereyağı ve sıvıyağla bir güzel kavrulur.yarım kaşık salça ilave edilir,karıştırılır ve bulgurla pirinç eklenir ,tuzu ilave edilir bir iki çevrilir,sıcak su ilave edilir üzerini 3 parmak geçecek şekilde karıştırılır altı kısık ateşte pişmeye bırakılır kapağı kapatılır,sonrada karşınıza böyle nefis bir pilav çıkar

Hiç yorum yok: