13 Temmuz 2014 Pazar
SAKSI KEBABI
ister bostan patlıcan ister normal patlıcan önce patlıcanları bir güzel yıkayıp ikiye bölüyoruz,sonra altlarını çentikle sıyırıyoruz,sonra içlerini çok az oyacakla alıyoruz,biraz tuzlu suda bekletip kuruluyoruz.ve sıvıyağda kızartıyoruz.Diğer tarafta ise kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini yemeklik doğradığımız soğanla soteleyip içine sivri biber, çok az salça ilavesiyle soteleme devam eder,tuz ,karabiber ilavesiyle tatlandırılır.iç harç patlıcanlara doldurulur,borcama oturtulur,üzerine dilim domates konur,salça ve su karıştırılır üzerine değilde yandan borcama ilave edilir,fırına verilir,kontrol edilir,domatesler kızaracak gibi olunca üzerlerine birer dilim kaşar ilave edilir ve tekrar fırına sürülür,kaşarlar kızarıp eriyince pişmiş demektir.sonrada servise sunulur,afiyetle pilav eşliğinde yenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder