22 Nisan 2014 Salı

BU DA BENİM BAKLA TARİFİM(zeytinyağlı bakla)


500 gr taze bakla uçları kesilerek ayıklanır,yıkanır,bir kuru soğan (karnıyarık yada pilav tenceresi)tencereye jülyen doğranır,sıvıyağ yada zeytin yağı eklenir yarım çay bardağı,soğanların üzerine baklalar dizilir, baklanın üzerine bir domates dilimlenir, bir diş sarmısak eklenir,üzerine yarım limon sıkılır,üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilir,kısık ateşte pişirmeye bırakılır,baklalar yumuşayınca üzerine tuzu ilave edilir,ocağı kapatmadan 5 dakikada  bir tatlı kaşığı şeker ilavesiyle pişirilir ,sonrada bu iki şekilde servise sunulur,isteyen istediğinden buyursun. yoğurtlu dereotlu ve sade domatesli

Hiç yorum yok: