Bu tarifi Tijen Aktay'ın sayfasında görüp denedim,o iğlonun malzemeleriyle yapmıştı,ben iç harcı kendim hazırladım tarife göre. Teşekkürler Tijen Hanım.
iç harç:1 kuru soğan 2 kaşık sıvıyağda sotelenir,üzerine kırmızı biberler ince ince doğranıp eklenir 2 dakika kadar sonrada ıspanaklar eklenir 5-6 dakika kadar birlikte sotelenir,tuz ve karabiber eklenir soğumaya bırakılır.
Hamur için:130 gr kadar krem peynir(labne),170 gr margarin ertilmiş soğutulmuş(tereyağ),,3 kaşık soğuk su,1,5 yemek kaşığı sirke,1 çay kaşığı kabartma tozu,bir tutam tuz ve285 gr un..ben un ölçüsünü kıvamına göre ayarladım
tüm malzemeler derin bir kapta yoğurulur,strece sarılıp buzdolabında 35-45 dak bekletilir,(benimki bir saat kadar bekledi o arada ba kurabiye hazırlığında olduğum için,sırasını bekledi.)sonra hamuru tezgahta un serpiştirilmiş zeminde yufkadan biraz kalın açıp,iç harcı susuz olarak yufkaya koyup rulo şeklinde sarıp dilimledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür,susam ekilir ve ısıtılmış fırına verilir 200 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder