30 Aralık 2012 Pazar

AŞAMA AŞAMA SU BÖREĞİ






3 yumurta,2 kaşık sıvı yağ,çeyrek çay bardağı su,tuz karımını karıştırdıktan sonra aldığı kadar un ekleyip yoğurduğumuz hamurdan 8 beze  oluşturup iç harcı hazırladım,iç harç hazırlanırken dinlenen hamurları teker teker açtım,15-20 dakika kadar bir sürede açılan hamurlar görüldüğü üzre önce kaynar su,sonra soğuk su,sonrada tavada yerini alıyor.her katın arasına sıvıyağ sürülüyor,4 yufkadan sonra iç harç konuyor,arkalı önlü kızartılıyor börek tavasında.

1 yorum:

Nuray Saka dedi ki...

saimecim sağlıklı ,neşeli bir yıl geçirmeni diliyorum tüm sevdiklerinle...
bu arada su böreğini çok severim.ellerine sağlık...