Karadenizin vazgeçilmezi karalahana sarmasını sıklıkla yapar tüketiriz,bu tarifimi YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN arkadaşım
karalahanalar temizlenir ve büyük yapraklı olanlar sapları kırılarak kaynar suda haşlanır,soğuk sudan
geçirilir,ortadan ikiye ayrılır,çok büyükse yanlardanda yırtılarak bir kaç parçaya ayrılır.Diğer tarafta kurusoğan ince doğranır,sıvıyağda kavrulur,üzerine 2 kaşık domates salçası eklenir karıştırılır,üzerine yıkanan pirinçler eklenir,karıştırılır,tuzu,karabiberi,nanesi ,ince kıyım maydanozu eklenir,çok az su ilavesi ile kavurarak pişirilen iç harç soğutulur(,bazen acelemiz olduğunda sıcak sıcakta sararız,)yapraklar alınıp iç harç yerleştirildikten sonra üçgen(muska)biçiminde sarılır,pişirilecek tencereye yerleştirilir,üzerine salçalı sos dökülür(salça sıcak suyla sulandırılır,tuz eklenir)ve üzerine tabak yerleştirilip pişirme aşamasına geçirilir,,pişirme tamamlanmasına yakın sıvıyağ gezdirilir üstünde,alt üst olsun diye iki elle tutup tencere sallanır,sonrada istenilen kıvam oluşunca servise sunulur.
5 yorum:
Selamlar arkadaşım çok teşekkürler tarifinle bana desdek vererek karadeniz yöreninin yemekleriyle tanıtman karadenizli hemşerilerin seninle ne kadar sevinç duysalar azdır ellerine saglık harika bir yemek tekrar katılmanı beklerim arkadaşım tarifini gönderi sırasına göre yayına alıcam
saimecim günaydın.ellerine sağlık.
selam arkadaşım tarifin yayında desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim
ooof ooof hemşerim nasıl canım çekti... ellerine sağlık..
Merhaba,
Karadenize ozgu tariflerinizi gorunce eski komsumuzun yemekleri geldi aklima. Kendiside Unyelidir ve karalahana sarmasini, tursu kavurmasini cok guzel yapardi.
Yalniz karalahana sarmasinin icini kepir dedigi misir yarmasiyla yapiyordu sanirim ,cunku cok lezzetliydi:)
Komsumuz sayesinde alisik oldugum lezzetleri sizin blogunuzda gordugume cok sevindim.
Tariflerinizi denemek isterim.
Hepside cok lezzetli gorunuyorlar.Ellerinize saglik.
Sevgilerimle
Yorum Gönder