25 Mart 2012 Pazar

KABAKLI CIRTGA

5 kaşık un,bir kabak rendesi,bir yumurta,tuz,1-2 kaşık yoğurt,istenirse taze soğan maydanoz eklenip kaşık yardımıyla karıştırılır koyu kıvamda sıvıyağ koyduğumuz tavada kaşıkla dökülerek kızartılır.
AFİYET OLSUN!

6 yorum:

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

tarifte istiyoruz canım böyle kuru kuru olmaz ellerine sağlık sevgiler

harikamutfak dedi ki...

saimecim nerelerdesin.iyisindir umarım.eline sağlık.mücver mi ?

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

un,tuz,yoğurt,yumurta karışımına bir de kabak rendesi ekledim,bizde kabaksız olanın adı cırtga,kabakta koyunca adını kabaklı cırtga yaptım.

hayat dedi ki...

Çok nefis görünüyor.Elinize sağlık.
Sevgiyle kalın...

safiye serbest dedi ki...

Hyırlı cumalar arkadaşım davetiye getirdim bu güzel karadeniz yemekleri paylaşma için

safiye serbest dedi ki...

.



Merhaba arkadaşlar;
Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...

"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler