25 Ocak 2012 Çarşamba

HAVUÇLU,TARÇINLI,CEVİZLİ KEK---P.D.Ç.Etkinliğine


1(su bardağı) bardak havuç rendesi,yarım bardak ceviz kırığı iri olarak,bir yemek kaşığı tarçın,2 bardak toz şeker,8 kaşık yoğurt,1 paket kabartma tozu,2 yumurta,kıvam oluşturacak kadar un hemen hemen 500 gr kadar,sıvıyağ yarım çay bardağı
önce şeker yumurta,yoğurt,yarım çay bardağı kadar sıvıyağ  bir güzel çırpılır,sonra elenerek un ve kabartma tozu eklenir, karıştırılır,üzerine havuç rendesi,ceviz,tarçın eklenir hafif karılır birbirine yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 180 derecede 45- 50 dak pişirilir,bu kez  biraz uzun sürede pişirdim keki başka işle meşgudüm derecesini düşürdüm yanmasın diye o nedenle uzun tuttum süreyi bu arada su böreği nin hamurunu açıyordum,
Bu tarifimi Porselen Demlik Çay Etkinliğine gönderiyor arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.

3 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmmm nefis bir kek. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

özlem dedi ki...

etkinliğe katılımın için çok teşekkürlr tarifin yayında sevgiler

belguzaranne dedi ki...

nefıs görunuyor elıne sağlık