17 Kasım 2011 Perşembe

PIRASALI BULGUR


1 tane pırasa ince ince doğranıp sıvı yağda kavrulur,üzerine bir domates küçük dilimler halinde doğranıp birlikte kavrulmaya devam ederken bir kaşık domates salçası eklenir,sonra bir su bardağından az fazla bulgur yıkanır ve eklenir,tuzu ilave edilir,suyu üzerini geçecek kadar eklenip önce orta ateşte,suyunu çekme derecesinde kısık ateşte pişirmeye devam edilir,pişip pişmediği kontrol edilerek arada sıcak su ilave edilir ve nihayet pişince ocaktan alınır,sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN!

2 yorum:

birdutmasali dedi ki...

hiç vazgeçemeyecğim bir lezzet.. ne çok severim..
ırsalaı süpper bir fikir
nasıl solsa soğanın yerin tutabiyor :)
ve çok sviyorum bol soğanlı

sevgiler afiyetler olsun ..

Hayat Cafe dedi ki...

Bulgur pilavını çoks everim,prasalıda çok güzel olduğuna eminim..
Ellerine sağlık.
Sevgiler canım