14 Nisan 2011 Perşembe

PIRASALI YUMURTALI MISIR EKMEĞİ Mİ DESEM ACABA



pırasalar evde ziyan olacak ne yapsam dedim ve hep aklımda fakat benden başka yiyen olmadığından yapmayı ertelediğim bir çeşit olacak bu .
bir kase kadar incecik doğranmış pırasa(sap ve yaprak kısmı),bir yumurta, bir bardak yoğurt,2 kaşık sıvıyağ,tuz,karabiber bir güzel karıştırılır derin ve geniş bir kasede,sonra mısır unu eklenir kabartma tozuyla birlikte bir kaşık yardımıyla karıştırılan harç yağlanmış tepsiye dökülür elle bastırılıp üzeri düzleştirildikten sonra dilimlenir ve fırında üzeri kızarıp altı pişinceye kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: