22 Aralık 2009 Salı

KISIR

Bir kuru soğanı yemeklikten biraz daha ufak doğradıktan sonra bir-iki kaşık sıvıyağda kavur,sonra üzerine birbuçuk kaşık salça ekle ye karıştır,1-2 dakika sonrada bir kase ince bulguru sudan geçirip ekle bu karışıma bir çay bardağı su ilave et,bir limon suyu ilave et,bir domatesi küçük küpler halinde kesip ilave et, suyunu çeksin bu arada karıştır ,biberleri ince doğra ilave et,tuzunu ekle,yarım demet maydanozu ince kıyım yapıp ilave et,karıştır,bir tatlı kaşığı kuru nane ekle,karıştır istediğin şekilde servis tabağına yerleştir,marul ve domates dilimleriyle ,nar taneleriyle.
Tadı çok güzel oldu,akşam öylesine bi yapayım dedim,epeydir yapmamıştım.
AFİYET OLSUN!

1 yorum:

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

İlginç!Sıcak su kullanmıyorsunuz.Böyle de oluyor demek.Elinize sağlık:)