21 Aralık 2009 Pazartesi

KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI P.D.Ç.S.E#50

P.D.Ç.S.E#50 ye ev sahipliği yapan arkadaşıma http://nursen-yemek.blogspot.com kolaylıklar diliyorum



21/12/2009 ·



250gr
kadayıfı 5-10 dakika buzdolabında bekletip küçük küçük kıydım,sonra 1 kaşık margarinle kavurdum,üzerine yarım bardak toz şeker,ve iri çekilmiş fındık ekledim kavrulmuş olarak,ben kavrulmuş fındığı kavanozla ezdim eski usul iri kalsın diye.
Diğer tarafta muhallebiyi 5 bardak süt,1/2 bardak un,1/2 nişasta,(toplam bir bardak un da olabilir nişasta yerine)1 bardak şekerle karıştırıp pişirdim,birazcık soğuttum ve kremşantiyi ekleyip karıştırdım.
kavrulan ve çıtır çıtır olan kadayıflı harcın yarısını tepsiye yaydım,üzerine pudingi döküp yaydım ve üzerine kalan kadayıflı harcı yayıp soğumaya bıraktım,dilimleyip servise hazırladım.
AFİYET OLSUN!

2 yorum:

nurşen dedi ki...

Selamlar arkadaşım,tarifin yayında.
Ellerine sağlık,güzel bir hafta geçirmeni dilerim.
Sevgiler

nurşen dedi ki...

2009 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2010 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel günler, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar