18 Aralık 2008 Perşembe

BEYAZ LAHANALI BÖREK

BEYAZ LAHANALI BÖREK
Bir soğanı ince doğrayıp yağda çevirdikten sonra,lahanaları küçük küçük kıyıp soğanlara katıyoruz,5 dakika kadar sonra salça ilave edip,maydanoz,ve tuz ekleyip,hazırlayıp merdaneyle küçük küçük açtığımız(ÇAY TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE)yufkakrın içine koyup kapatıyoruz,kızgın yağda kızartıyoruz.Ben lahanaları tüketmek amacıyla yaptım,çok güzel oldu değişik bir damak tadı oldu.AFİYET OLSUN!Hamuru 500 gr una1 yumurta,biraz karbonat,bir çimdik tuz,birkaç damla sıvıyağ ve su ilavesiyle elde ettim,biraz dinlenince çok güzel açıldı,zaten küçük açınca güzelde oldu.Ayrıca çocuklarım lahanalı sevmediğinden onlara kıymalı peynirli olarak ayrıca yaptım,yanına da çay.

Hiç yorum yok: