17 Kasım 2008 Pazartesi

KUŞBAŞILI PİLAV TABAĞI

Pilav yapmayı herkes bilir ama ben yinede tarif vereyim istedim,pilavı yapacağımız tencerede çok önemli bu arada onu da belirteyim.
3 bardak pirinçi bir güzel yıkadıktan sonra tencerede yağı kızdırıp (sıvıyağ) pirinçleri üzerine döküp kavuruyoruz,tuzunu ekleyip 3.5 bardak sıcak suyu ekleyip önce harlı sonrada kısık ateşte suyunu çeker gibi olunca pişiriyoruz,diğer tarafta ise eti kuşbaşı doğrayıp,yağda kavuruyoruz,birazda su ekleyip pişiriyoruz,tuzunu ilave ediyoruz,servise hazırlıyoruz.
AFİYET OLSUN!

2 yorum:

Huriye dedi ki...

Ablacim ellerine saglik,çok hos gorunuyor...afiyetler olsun,sevgiler...

SOFRAM dedi ki...

Ellerine sağlık güzelim tabağın çok güzel görünüyor, bizimkiler de bu şekilde çok severler pilavı, afiyetler olsun, sevgilerimle, bol selamlar...