11 Ocak 2016 Pazartesi

PORTAKALLI-HİNDİSTAN CEVİZLİ FINDIKLI KURABİYE

Yarım portakal suyu 2-3 kaşık kadar oluyor
yarım portakal kabuğu rendesi
1 yumurta akından birazı alınacak
1 bardak toz şeker
3 kaşık yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
25 gr margarin
2 kaşık sıvıyağ

sıvı malzemeler şekerle bir güzel karıştırılır,içine portakal kabuğu rendesi eklenir ,aldığı kadar un ve karbonat elenerek ilave edilip bir güzel yoğurulur ve cevizden büyük parçalar koparılıp  üste gelecek kısımları  önce yumurta akına sonrada hindistan cevizine bulanıp yağlı kağıt serli tepsiye dizilir,bazılarının üzerine  kavrulmuş fındık batırılır.

Hiç yorum yok: