24 Ocak 2015 Cumartesi
KARADENİZ USULÜ BARBUN FASULYESİ
fasulyeler bir gece önce ıslatılır,ertesi gün haşlanır süzülür,diğer tarafta bir kuru soğan yemeklik doğranır,sıvıyağda pembeleştirilir yemek tabiri elbetteki biraz kavururuz soğanı ve salça ile bir diş sarmısak eklenir,kavrulur ve bir kase barbun fasulyeler ilave edilir yarım çay bardağından az pirinç yıkanır ilave edilir,üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir tuz ,karabiber ilave edilerek pişirmeye bırakılır,pirinçler pişip uzayınca servis için hazır demektir barbun fasulye,kayınvalidem yapardı gemici fasulyesi diye sanırım kolaylığından mı yoksa doyuruculuğundan mı bu adı vermişler,balıktan gelen karadeniz erkeklerinin baş yemeği olduğundan heralde
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder