24 Şubat 2011 Perşembe

ÇABUK MANTI


akşama yaptığım mantı benim için çabuk mantı 4 bezeden oluşan hamuru açıp karelere bölüp her karenin ortasına karabiber,tuz la karıştırılmış kıymalı harçtan minicik parçalar koyup birleştirip kaynayan suda haşlanan sonrada yoğurt ve tereyağlı salça sosuyla bezenen mantı,benim için açmasıda yemeside uzun sürmeyen bir yemek hemen birer porsiyonluk.
hamur için 1 yumurta tuz,sıvıyağ çok az.birazda su,aldığı kadar unla hamur yoğurulur ve oklava yardımıyla açılır. gerisi herkesin bildiği gibi... mantı

2 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Bir kayserili olarak bu görüntüye duyarsız kalamazdım:)enfes görünüyor ellerinize sağlık.

YeMeK vAkTi/AyLiN dedi ki...

Ellerinize sağlık el açması neticede eminim nefistir....