19 Ağustos 2008 Salı

BÖRÜLCEE

BUGÜN BÖRÜLCE PİŞİRDİM,
Önce börülceyi ayıklayıp yıkadım,ikiye hatta üçe böldüm,tencereye yerleştirdim tabanına,sonra üzerine 1 tane soğanı doğradım yemeklik,üzerine iki domatesi küp küp doğradım,tuzunu ekledim,zeytin yağını koydum,börülceleri geçecek kadarda sıcak su ekledim,önce harlı sonra kısık ateşte pişirdim,güzel oldu.
Bizimkiler beğendiler
AFİYET OLSUN!

7 yorum:

Tijen dedi ki...

Oooh afiyet olsun.
Hele şu işleri bir kolaylayayım, kısmet olur fırsat bulursam memnuniyetle!

SOFRAM dedi ki...

Canım teşekkürler, resimleri hemen yollamaya çalışacağız aksilik olmazsa,börülce de harika görünüyor, ben de altınoluktayken alıp salatasını yapmıştım, daha burada çıkmasına var,ellerine sağlık güzelim, sevgilerimle...

hamdivehusnucan dedi ki...

merhaba nasılsın.börülcenin salatasına bayılıyorum nefis oluyor yemegide güzeldir eminbim ellerine saglık.

SeyyAh dedi ki...

Bizim oralarda buna Libye denir. bol domatesli, biber salçalı sıcak ya da soğu yemeği, bol nar ekşili ve zeytinyağlı da salatası yapılır ki çok çok severiz. Bu gezi esnasında Altınoluk'ta kısmet oldu mevsimin ilk börülcesini ailecek yedik..
Ellerinize sağlık, ailecek afiyetler olsun...

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

sevgili Fatma Hanım,
Yorumlarınız için çok teşekkürler,selamlarınızı aynen ilettim anneme,onunda sizlere selamları var,sağlıklı günlerde buluşmak dileklerimle

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Selam sağlık sorunlarım yüzünden bu sene benim için çok zor geçti sizleri çok istememe rağmen sık sık ziyaret edemedim .
Ellerinize sağlık börülce benimde çok sevdiğim bir sebze çok nefis olduğu görüntüsünden belli
Sevgili Fatma ve değerli ailesi ile tanışmış olmanız çok güzel selam ve sevgilerimle

akasyakokusu dedi ki...

Canım ablam hoşbuldum.. börülce beğenilir tabiki.bende çok severim.gelirken 5 kg aldım.domatesle az kavurdum dolaba attım..burda herşey var..ama börülce yok yok..
bana tarif ettiğin patlıcan şeklinide pek beğendim iyiki anlatmışsın.dolma yapar gibimi oydunda içine köfte koydun.yelpaze patlıcan islim kebabı falan biliyorum.anlattığın şeklinde görmedimde duymadımda..anlat anlat arada görelim birbirimizden..
ablacım fatma ablada gördüm senden bahsetmiş buluşmuşsnuz ohhh ohh pek sevindim..bide ben buluşsam acep ne zaman sizlerle..
anca iadelerimi bitirip dolaşmaya başladım..bugünde misafirim var.pcyi açık görünce hemen yumuluverdim ..ramazanın hayırlı olsun ablacım..kocaman sevgiler.